Prolećna nega kože - Eye&Face Cosmetics
Blog

Prolećna nega kože

Posted On March 25, 2018 at 8:51 am by / Comments Off on Prolećna nega kože

Mart i april je pravo vreme da dubinski očistite kožu i primenite tretmane koji će je osvežiti i revitalizovati. Niske temperature, hladan vetar, boravak u zatvorenim prostorijama, ostavili su vidne tragove na licu i telu, pa je veoma važno da se posvetite negovanju u ovom prelaznom periodu, kao i da povedete računa o ishrani. Ovo je vreme da iz jelovnika izbacite masnu i tešku hranu, a obogatite ga svežim povrćem i voćem.

Pre spavanja bi trebalo da lice uvek dobro očistite od šminke, a potom da namažete losionom. Za dubinsku negu neophodno je da uradite piling, a mi svakako preporučujemo naš Lady Coffee piling na bazi kafe, uspešno deluje i protiv celulita a ujedno će vam i nahraniti kožu. Dolazi vreme češćih depilacija a ovaj piling će vam svakako pomoći i kod problema urastanja dlačica i depilacija će biti bezbolnija. Piling imamo u raznim mirisima kao što je kokos, pomorandža, bubblegum, cotton candy, čokolada, limeta…Skinućete mrtve ćelije sa tela a kokosovo i bademovo ulje će vam ostaviti kožu mekom i nežnom. Robusta kafa je tu da se pobrine za regije problematične celulitom.

 

Povedite računa i o svom licu, svakako je ovo period kad treba da izbacimo teške i masne kreme za lice a zamenimo ih hidratantnijim i laganijim. Mi pravimo kreme za posebne tipove kože a možete poručiti i personalizovanu kremu baš stvorenu za vas!

Sve naše kreme su ručno rađene sa velikom pažnjom i dolaze u pakovanjima od 30 ml i 50ml. Možete ih naručiti OVDE 

Naše kreme sadrže u zavisnosti od vašeg tipa kože orahovo ulje, lešnikovo ulje, bademovo ulje, kokosovo ulje, ulje žutog nožurka, ulje koštica grožđa i mnoga druga…Sve su potpuno prirodne i vašu kožu će oporaviti i dati joj potrebnu negu.

 

Obavezno obratite pažnju i na naše toaletne sapune, koji su ručno rađeni procesom hladne saponifikacije sa raznim eteričnim uljima. WooW prirodni sapuni su ručno izrađeni u malim serijama od kvalitetnih jestivih biljnih ulja. Naši recepti su pažljivo formulisani kako bi proizveli blag, kremast i umirujući sapun sa postojanom penom, koji će Vašu kožu učiniti čistom, mekom, svilenkastom i zdravom. Svako Vaše kupanje i tuširanje postaće prijatno opuštajuće iskustvo. Naši sapuni ne sadrže konzervanse niti bilo kakve druge veštačke komponente. Osnovu svih sapuna čine saponifikovana ulja kokosa, palme i maslinei ricinusa. Izborom ovakve osnove postignute su željene osobine WooW prirodnih sapuna.

Većina industrijskih sapuna sadrži veliki procenat deterdženata, supstanci koje imaju sposobnost otklanjanja nečistoća, i u suštini predstavljaju komplikovano hemijsko jedinjenje deterdženata i aditiva. Ovi aditivi, koji su uglavnom veštački dobijeni, industrijskim sapunima obezbeđuju trajnost, čvrstinu, elastičnost i intenzivniji miris, ali mogu izazvati negativne posledice kod čoveka, naročito ukoliko se koriste dug vremenski period. S druge strane, prirodni sapuni nastaju procesom saponifikacije, koja označava hemijsku reakciju masnih kiselina iz biljnih ulja ili životinjske masti sa natrijum ili kalijum hidroksidom, pri određenoj temperaturi. Ovako dobijenom sapunu se nakon toga uglavnom dodaju razni prirodni dodaci, koji poboljšavaju njegove osobine i svojstva. Sapuni proizvedeni na ovaj, tradicionalan način, potpuno su biorazgradivi i deluju blagotvorno na kožu, ali je proces proizvodnje komlikovaniji i skuplji u odnosu na industrijski.

Najznačajnija osobina prirodnih sapuna je da ne sadrže veštačka hemijska jedinjena, koja preko kože mogu dospeti u organizam i potencijalno izazvati neželjene efekte. Pored toga, prirodni sapuni ne isušuju kožu, već je hidriraju i hrane, čineći je mekom i glatkom.Zbog toga su pogodni za upotrebu čak i kod najosetljivije kože. Dodavanjem biljaka, eteričnih ulja i drugih prirodnih sastojaka u sapune dodatno se poboljšavaju njegovi efekti na kožu i celokupan organizam. Ovi sastojci pomažu koži da se sama obnovi i zaštiti, regulišu lučenje sebuma, potstiču cirkulaciju i otvaraju pore. Sapuni koji sadrže prirodne sastojke će vrlo verovatno nakon prve upotrebe na koži koja na njih nije navikla izazvati blago crvenilo ili perutanje. Ovo je normalna reakcija jer su ovi prirodni sastojci upravo i izabrani da bi naterali površinski sloj Vaše kože da se aktivira i regeneriše, i tako joj pomogli da se sama izbori sa eventualnim problemom. Naše ručno rađene sapune možete pogledati OVDE, a naše ručno rađene glicerinske sapune OVDE