Zašto je važna nega usana - Eye&Face Cosmetics
Blog

Zašto je važna nega usana

Posted On December 19, 2017 at 9:18 am by / Comments Off on Zašto je važna nega usana

Drage naše WooW dame!

Primetili smo da je naš Lip Scrub (piling za usne) jedan od najprodavanijih proizvoda i jako nam je drago zbog toga! Iz toga smo zaključili da naše žene itekako znaju zašto je važna nega usana, pogotovo u zimskom periodu. Koža usana je najosetljivija jer nema lojne žlezde koje luče zaštitini sloj. Iz tog tazloga im je zimi potrebna posebna nega. Usne su, zbog svoje tanke kože, naročito osetljive. Debljina kože na usnama je samo 1/20 mm.Potrebna im je dnevna zaštita od okolnih uticaja, kao i redovna nega, kako bi ostale glatke i nežne.

Niske temperature, naleti vetra, sneg, kiša, mraz i ostale zimske nepogode isušuju usne, pa one postaju grube, ispucale, često bolne. Osetljive su zato što koža usana nema lojne žlezde koje bi lučile potreban zaštitni sloj. Ako ga ne obezbedite dodatnom negom, stvoriće se površinski sloj izumrlih ćelija, koji se ljušti, pa usne bivaju sve grublje, često i prokrvare. Proces oporavka nije lak, ali nekoliko ključnih koraka nege vraća nežnost usnama i obezbeđuje prijatan poljubac i na velikom minusu.

Prvi korak u nezi već ogrubelih i ispucalih usana jeste piling. Predlažemo vam neki od naših WooW pilinga za usne, bilo koju aromu i miris da odaberete, nega je zagarantovana sa svakim. Izbor možete pogledati OVDE Naši pilinzi za usne su obogaćeni shea buterom, slatkim bademovim uljem, kokosovim uljem, i kao takvi će odlično izvršiti piling usana i odstraniće mrtvi sloj ćelija sa vaših usana, a ujedno će ih i nahraniti. Piling nanesite na usne, nežno ga utrljajte i ostavite da deluje minut, dva, a zatim ostatak ili operite mlakom vodom, ili ga nežno odstranite tuferom sa usana. Blagi piling se preporučuje jednom  nedeljno u preventivne svrhe, a ukoliko su već oštećene do tri puta nedeljno.

U trendu su tečni mat ruževi koji su stvarno divnih boja i tekstura, ali oni neminovno isušuju kožu usana čestom upotrebom. Ukoliko ste ljubitelj takvih karmina, piling za usne je neizostavna nega koju morate uvesti u svoju rutinu. Osim što će vas negovati, piling za usne će pomoći i da mat ruževi lepše “legnu” na vaše usne jer će skinuti onaj mrtvi sloj ćelija sa usana koji se vidi ispod svakog mat tečnog karmina.

Naravno, u negu usana, pogotovo zimi, treba uvesti i balzame za usne kao dodatno pojačanje da bi vam usne ostale meke, nežne i nahranjene. Naše balzame za usne možete pogledati OVDE U sastavu imaju shea buter, kokosovo ulje, prirodni pčelinji vosak, bademovo ulje, prirodne arome. Pronađite svog favorita!

 

Vaša WooW kozmetika!